12.07.2018

Polskie ciekawostki do degustacji w Jastrzębiej Górze

37104500_1740878269282525_1417271939902210048_n
Wild Fields Original Single Grain Polish Whisky / 44% – jest to whisky wytwarzana z polskich zbóż, destylowana w małych partiach, w jednej destylarni. Whisky dojrzewała minimum trzy lata w nowych, średnio wypalanych 225-litrowych beczkach z polskiego dębu. Niefiltrowana na zimno oraz niedobarwiana w pełni zachowała smak i kolor pochodzący z beczki. Ta bardzo rzadka i oryginalna Single Grain Polish Whisky powstawała we współpracy ze światowej sławy szkockim Master Blenderem i Master Distillerem – John’em McDougall.
 
 
Wild Fields Sherry Cask Single Grain Polish Whisky / 44% – jest to limitowana edycja stworzona wyłącznie z dwóch beczek po sherry, whisky wytwarzana z polskich zbóż, destylowana w małych partiach, w jednej destylarni. Whisky leżakowała przez okres minimum trzech lat w 250-litrowych beczkach dębowych po hiszpańskim winie sherry. Ta bardzo rzadka i oryginalna Sherry Cask Single Grain Polish Whisky powstawała we współpracy ze światowej sławy szkockim Master Blenderem i Master Distillerem – John’em McDougall.
 
 
(opisy pochodzą od producenta).