23.03.2023

Nowość do degustacji we Wrocławiu

336963234_981142929719120_3647752816404384611_n
Jack Daniel’s Triple Mash Blended Straight Whiskey /50%/ – Wiosną 2022 roku Jack Daniel’s Distillery zaproponowała nową serię whiskey Bottled-in-Bond. Jak czytamy w oświadczeniu firmy, „każda whiskey figurująca w nowej serii wydestylowana jest w naszej destylarni w Lynchburgu w tym samym sezonie destylacyjnym, starzona zgodnie ze standardami aktu Bottled-in-Bond (co najmniej cztery lata), po czym kupażowana i butelkowana z mocą 100 proof”.
 
Jack Daniel’s Triple Mash jest blendem zestawionym w 60% z Jack Daniel’s Rye Whiskey (formuła: 78% żyta, 18% kukurydzy i 12% jęczmiennego słodu), 20% Jack Daniel’s Tennessee Whiskey (formuła: 80% kukurydzy, 8% żyta i 12% jęczmiennego słodu) oraz 20% Jack Daniel’s American Malt (formuła: 100% jęczmiennego słodu). Ta ostatnia destylowana jest w Lynchburgu od 2013 roku.
 
Aromat: maliny, jeżyny, śliwki, suszone figi, wanilia, toffi, odrobina świątecznych przypraw, nuty poszycia leśnego i wyprażonego dębu.
 
Smak: czarne wiśnie, drożdżówka z malinami, prażona kukurydza, marcepan, krem waniliowy, zesta pomarańczowa, szczypta pieprzu i imbiru i wyprażony dąb.
 
Finisz: średnio długi, z nutami czerwonych jagód, karmelu, wanilii, prażonych migdałów, suszonych ziół i dębu.
 
Edycja do nabycia w Dom Whisky Online lub sklepach stacjonarnych w Redzie, Warszawie lub Wrocławiu: Zamów teraz
#domwhisky #whiskybar #wrocław #rzeźnicza28 #jackdaniels #triplemash #tennesseewhiskey